Huisarts in TwentE

Hoe het is om te wonen en werken als huisarts in Twente? Volgens de reeds gevestigde huisartsen hartstikke goed! Dat komt voor een groot deel door de mentaliteit van de Twentenaren. Die maakt dat je het huisartsenvak hier kunt beoefenen zoals je dat verwacht. Er is respect, geduld, humor en mensen kijken naar elkaar om. Die cultuur maakt ook het wonen heel aantrekkelijk.

De huisartsen roemen ook de samenwerking. Tussen huisartsen onderling en met de tweede lijn. Die geluiden komen van alle Twentse huisartsen, ongeacht of de praktijk nu in een dorp of in de stad is gevestigd. In Twente doen we het écht samen. En dat maakt ons vak nog mooier dan het al is.

Twentse bescheidenheid

Bescheidenheid is een groot goed. Maar soms zijn we in Twente te bescheiden. Al die dingen waar anderen zich mee op de borst kloppen, doen wij hier al lang. De inzet van verpleegkundig specialisten en physician assistants bijvoorbeeld en ook andere innovaties, zoals het gebruikmaken van een optometrist in de eerste lijn bij patiënten met oogklachten, zijn al gemeengoed in de regio.

Onze zorg op de huisartsenpost is hartstikke goed. We staan er zelfs mee in de top 5. En onze organisatie staat als een huis. Super gestructureerd en dat moet ook. Maar we mogen er wel wat meer mee naar buiten. En dat doen we dus met dit initiatief Huisarts in Twente.

Overhead laag houden

In Twente gaat er zoveel mogelijk van het beschikbare budget naar het primaire proces. In Almelo bijvoorbeeld is de zorggroep samen met de huisartsenpost één organisatie. Met een nieuw kantoor en vooral een nieuwe huisartsenpost waar het goed werken is. En in Enschede, Hengelo, Oldenzaal werken de zorggroep en huisartsenposten nauw samen, maken ze veel gebruik van elkaars mogelijkheden. Dat geeft ten eerste heel veel binding. En bovendien werkt men dus zonder veel overhead. Dat is heel sterk in deze regio. Geen enorme bolwerken, maar focus op de belangrijke zaken.

Mooi leven

Twijfel je over Twente? Nergens voor nodig. Mensen die ervandaan komen, keren heel vaak terug. Mensen die er komen wonen, gaan er nooit meer weg. Twente heeft zowel leuke steden als landelijkheid. Bekijk de tips van collega artsen. Of kijk de mini-docu over huisarts Amanda Willems. En bezoek ook eens de website www.visittwente.nl. Je raakt vanzelf overtuigd.

Welkom!

De huisartsen in Twente kunnen wel wat versterking gebruiken. Lijkt het jou ook leuk om als huisarts in Twente aan de slag te gaan? Bekijk hier de actuele vacatures. Of kom gewoon eens op bezoek in onze mooie regio.

Laat van tevoren even weten dat je komt, dan zorgen wij voor koffie en een lekker Twentse kozak. Praten we je gelijk bij over de mogelijkheden voor jou in onze regio.

Wil je een notificatie ontvangen wanneer we nieuwe vacatures en nieuws plaatsen? Klik op ja om je in te schrijven Nee Ja