Observatiebedden voor kwetsbare ouderen

Een innovatie is niet altijd technisch. Een mooi voorbeeld van hoe we het samen doen in Twente zijn zes observatiebedden voor kwetsbare ouderen die acuut zorg nodig hebben. Extra mooi is dat het werkt via één meldpunt. Bereikbaar van 7 uur ’s morgens tot 23 uur ’s avonds. Hier kunnen zorgverleners terecht voor een actueel overzicht van de beschikbare bedden. Zo hoeven zij niet zelf allerlei instellingen te bellen voor een plekje, maar is direct duidelijk waar een bed beschikbaar is.

Het initiatief is een samenwerking van Carintreggeland, TriviumMeulenbeltZorg en ZorgAccent, Ziekenhuisgroep Twente, Spoedzorg Huisartsen Twente, Landelijke Huisartsenvereniging, Huisartsenkring Twente, de Twentse Huisartsen Onderneming Oost Nederland, Federatie Eerstelijnzorg Almelo, Centrale Huisartsenpost Almelo en Menzis. De zes observatiebedden zijn verspreid over de regio bij Eugeria in Almelo, ’t Hof in Hengelo en Krönnenzommer in Hellendoorn. Zodra de juiste indicatie is gesteld, kan de patiënt naar een plek die voor hem of haar het beste geschikt is, het liefst in de buurt.

De bedden zijn er voor mensen waarvan niet direct precies duidelijk is wat er aan de hand is. Zij kunnen daar 2 weken liggen, zodat precies uitgezocht kan worden waar de patiënt terecht kan voor passende zorg. Een menselijke oplossing, waarbij voorkomen wordt dat mensen op de verkeerde plek liggen en daar een schaars plekje bezet houden. Een manier waarbij zowel de huisarts in de dagpraktijk als die op de huisartsenpost ontlast wordt.

Lees hier het hele persbericht over de observatiebedden.

Wil je een notificatie ontvangen wanneer we nieuwe vacatures en nieuws plaatsen? Klik op ja om je in te schrijven Nee Ja