Favoriete Twentse adressen ♥︎ van Cor van Meerendonk

Cor van Meerendonk is huisarts in praktijk De Esch in Haaksbergen. Na zijn studie in Nijmegen, verhuisde hij 36 jaar geleden naar Twente. Zijn kinderen zijn hier geboren en getogen. “Mijn vrouw en ik hebben nooit een moment spijt gehad van die stap. Als ik terugkijk dan is met name de mentaliteit van de Twentse bevolking het grootste pluspunt: loyaal, communicatief na de eerste contacten, nuchter en ‘doe maar normaal’. Die mentaliteit en de prachtige omgeving maken het wonen en werken hier bijzonder aangenaam.”

 

 

Mijmeren in het Haaksbergerveen

Ik woon in een fraaie wijk aan de rand van het dorp Haaksbergen en ben een echt buitenmens. Ik houd ervan om te wandelen, gewoon een beetje te mijmeren. Dat kan heel goed in de hoogveengebieden rondom Haaksbergen. Bijvoorbeeld het Haaksbergerveen, tegen de Duitse grens aan. Een schitterend gebied met een afwisselend landschap met hoogveen, heidevelde, bosjes en graslanden. Soms kom ik de schaapskudde tegen, zo’n mooi gezicht.

Fiets de Venenroute

En er zijn meer schitterende hoogveengebieden in de omgeving van Haaksbergen. Een zeldzame grondsoort. Een tip is dan ook de Venenroute te fietsen. Dan kom je door het Haaksbergerveen, maar ook door het grensoverschreidende Witte Veen en in het Buurserzand fiets je langs dopheide en jeneverbes.

Lankheterbos Haaksbergen

Een meer bosrijke omgeving in de buurt van Haaksbergen is het Lankheterbos, of Landgoed het Lankheet. Een groot gebied afgewisseld met heide, vennen, historische boerderijen, hooilanden en oude essen aan de Buurserbeek. Er zijn regelmatig rondleidingen en in het Waterpark worden educatieve uitjes georganiseerd.

Restaurant Tao in Enschede

Ik ben geen stadsmens. Enschede heeft voor ‘de echte stapperd’ een heel leuk centrum met mooie uitgaansgelegenheden, maar ik kom er eigenlijk incidenteel om uit eten te gaan. Zo zijn we gek op sushi. Daarvoor gaan we graag naar restaurant Tao in Enschede. Dat ligt vlakbij het station. Door de halfopen keuken zie je hoe de chefs de sushi en andere gerechten bereiden.

Sushi en meer bij Umami Hengelo

In Hengelo zit ook een voortreffelijk sushi restaurant: Umami. Het restaurant is een mix van verschillende Aziatische keukens en serveert meer dan sushi. Zo hebben ze er ook lekkere vleesgerechten.

Mexicaans eten bij El Charro

Dichterbij huis eten we regelmatig bij het Mexicaanse restaurant El Charro, in Haaksbergen. Ook echt een aanrader. Het eten is heel goed en je kunt er leuk zitten. In de zomer lekker op het buitenterras.

Meer tips?

Interesse in meer TopTips in Twente? Huisarts in opleiding Stefanie Gerritzen deelt haar favoriete adresjes. Ben je zelf huisarts in Twente en wil je jouw TopTips delen op deze website? Mail dan naar info@huisartsintwente.nl.
Foto: http://www.vvvhaaksbergen.nl/

Wil je een notificatie ontvangen wanneer we nieuwe vacatures en nieuws plaatsen? Klik op ja om je in te schrijven Nee Ja