Favoriete Twentse adresjes ♥︎ van Stefanie Gerritzen

Stefanie Gerritzen deelt haar favoriete adresjes in Twente om lekker te eten of te wandelen. Stefanie is huisarts in opleiding aan de Twentse dependance van het VUmc. Vanuit De Lutte, waar ze opgroeide, ging ze op haar twintigste naar Nijmegen om geneeskunde te studeren aan de Radboud Universiteit. Inmiddels woont ze samen in Delden.

Sprakel in het Bos

Een van mijn fijnste plekjes in Twente is Sprakel in het Bos in Lonneker. Een heel mooi theehuis waar ze geweldige high tea serveren. Ze hebben er heel lekkere scones en taartjes, allemaal huisgemaakt.

Het Witte Paard in Delden

Dineren kun je heerlijk bij het Witte Paard in Delden. Een historische herberg met een geweldige kaart. Verrassende smaken en gezelligheid gecombineerd. Kortom, een heerlijk avondje uit.

Het Wapen van Delden

Ook zo’n goed adresje: Het Wapen van Delden. Goed eten en lekker ontspannen zitten. In de winter kun je er bijvoorbeeld lekker bij de open haard zitten.

Hardlopen in de Boerskotten

Mijn favoriete natuurgebied is de Boerskotten. Met stip op 1. Ik ben in de omgeving van De Lutte-Oldenzaal opgegroeid, maar loop er nog steeds vaak hard. Fijn om je hoofd leeg te maken. De Boerskotten is een prachtig natuurgebied met mooie lanen, waar meerdere wandelroutes zijn uitgezet.

Wandelen op landgoed Twickel

Vlakbij huis ligt landgoed Twickel, waar ik graag wandel met mijn vriend. In het centrum van het landgoed ligt het mooie kasteel Twickel. En ook de historische boerderijen zijn prachtig om te zien.

Schouwburg Lochem

Klein, maar fijn. Daarom ga ik graag naar de Lochemse schouwburg. Ik heb er laatst bijvoorbeeld een voorstelling gezien van Peter Pannenkoek.

Vanuit Delden zijn we bovendien in no-time in Hengelo of Enschede, waar ik ook graag naar de schouwburg ga. En daar zijn natuurlijk genoeg leuke eettentjes om je samen met goede vrienden goed te vermaken. Zowel in de schouwburg van Hengelo als in het Wilmink theater in Enschede hebben ze regelmatig goede voorstellingen. Een tip: je moet er wel vroeg bij zijn met reserveren.

Wil je een notificatie ontvangen wanneer we nieuwe vacatures en nieuws plaatsen? Klik op ja om je in te schrijven Nee Ja