Start nieuw gezondheidscentrum Enschede Zuid

Huisartsen helpen met nieuwe huisvesting om toekomstbestendig te blijven is wat wij in samenwerking met een lokale projectontwikkelaar doen. Zo ontwikkelen wij samen met u als huisarts en andere zorgverleners toekomstbestendige centra waar met veel plezier gewerkt wordt. Denkt u ook na over wat huisvesting voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Wiyanti Nieuweweme.

Wij brachten onderstaande praktijken met elkaar in verbinding en stonden aan de start van dit initiatief.

Wij geven de huisartsen het woord om te vertellen over hun ervaring:

Praktijk Slinkman
“Wij zijn geruime tijd op zoek geweest naar een geschikte locatie omdat wij uit ons jasje zijn gegroeid en omdat onze huidige praktijk niet meer aan de eisen voldoet. De gelegenheid deed zich voor in het pand aan de Buurserstraat. Een voormalig schoolgebouw met veel potentie en ook voldoende parkeergelegenheid voor de fiets of auto (er kan geparkeerd worden op eigen terrein en in de directe omgeving). Ook is het gezondheidscentrum met het openbaar vervoer goed bereikbaar: de bus stopt voor de deur. Er wordt momenteel een prachtig duurzaam gezondheidscentrum gerealiseerd waar wij naar verwachting in maart onze intrek in kunnen nemen. In dit centrum vestigen zich op de begane grond nog twee andere huisartsenpraktijken en een apotheek. Op de eerste verdieping komen fysiotherapiepraktijk Fyon en andere zorgaanbieders zoals een tandartsenpraktijk.

Een mooi zorgaanbod onder één dak.

De nieuwe praktijk wordt verbouwd volgens de geldende wet- en regelgeving zoals het Bouwbesluit en de Arbowet. Daarnaast stelde de LHV aanvullende minimale eisen op specifiek voor huisartsenpraktijken waaraan wordt voldaan. Wij verwachten dat het pand voor de patiënten een fijne omgeving is en dat we daar met veel plezier goede en verantwoorde huisartsenzorg gaan voortzetten”.

Praktijk Khawar
“Onze praktijk is momenteel gevestigd in het centrum van Enschede, mooi centraal maar daardoor lastig te bereiken voor onze patiënten, met name door het hectische verkeer in de stad.
Rondom het nieuwe gezondheidscentrum heerst meer rust en er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar.
We verheugen ons erop dat we met twee andere “collega-praktijken” gevestigd zijn op de begane grond onder het motto: beter een goede buur ……..! en dat we met meer zorgverleners in hetzelfde gebouw zitten. Alle zorg onder één dak, hoe mooi is dat!”

Praktijk Saado
“Wij, Nahir en Hekmat, hebben al sinds dat we ons hier hebben gevestigd de wens om de praktijk te moderniseren en toekomstbestendig te maken. Dat was echter in het huidige praktijkpand niet mogelijk. Daarom hebben we in eerste instantie een uitbouw gedaan bij onze huidige praktijk. Echter bleven wij zoeken naar mogelijkheden in de wijk en gelukkig hebben wij na een zoektocht van een aantal jaar een plek gevonden. We werden enthousiast toen wij hoorden dat collega Slinkman ook belangstelling had.

Naast het feit dat we fysieke ruimte te kort komen in onze eigen praktijk, willen we ook meer multidisciplinair gaan werken en dat kan op de nieuwe locatie met de andere zorgverleners. We kijken uit naar de plezierige samenwerking.”

Wilt u ook in gesprek over uw toekomst en wat huisvesting hierin kan betekenen? Neem dan contact op met Wiyanti Nieuweweme.

© SHT-THOON

Wil je een notificatie ontvangen wanneer we nieuwe vacatures en nieuws plaatsen? Klik op ja om je in te schrijven Nee Ja