Arts in Opleiding aan het woord: Sophie Rouweler over haar bestuurlijke stage

Tijdens mijn derde jaar van de huisartsopleiding kreeg ik de kans om een bestuurlijke stage te doen, een nieuw project binnen de opleiding. Ik kon bij verschillende Twentse huisartsorganisaties (naar keuze) een kijkje nemen in de keuken en kon aansluiten bij hun bestuurs- en ledenvergaderingen.

De meeste vergaderingen heb ik aangesloten bij het HZT-bestuur (Huisartsenzorg Twente). Op deze manier kreeg ik een goede indruk van alle ins en outs die er spelen in het Twentse huisartsenland. Er zijn belangrijke veranderingen geweest (bijvoorbeeld over de fusie van SHT-Thoon), maar ook andere zaken kwamen ter sprake, zoals de uitdagingen in de ANW-zorg en samenwerking met andere gezondheidsorganisaties.

Ik voelde me door de verschillende besturen altijd erg welkom overal bij aan te sluiten en het was leuk om te ervaren hoe de huisartsen ook openstaan voor de mening van jongere artsen. Continuïteit van de huisartsenzorg is belangrijk en daarom is het natuurlijk fijn dat jonge huisartsen ook al mee gaan denken over de toekomst van de huisartsenzorg in Twente.

Deze stage heeft mijn kennis en perspectief op het huisartsenvak doen verbreden, ook tot buiten de muren van de spreekkamer. Bovendien was het een kans om de huisartsorganisaties te leren kennen van de regio waarin ik de komende jaren werkzaam zal zijn. Ik vond het een leuke ervaring en kan het aanstaande derdejaars aios zeker aanraden!

Wil je een notificatie ontvangen wanneer we nieuwe vacatures en nieuws plaatsen? Klik op ja om je in te schrijven Nee Ja