Recordaantal deelnemers bij de superparalleldag Twente

Afgelopen 23 januari heeft de superparalleldag plaatsgevonden. Wat is dat precies? De paralleldagen binnen de huisartsopleiding zijn een terugkomdag voor zowel haio’s als opleiders binnen één groep. De superparalleldag daarentegen is een dag voor alle opleiders, ook van de tweedejaarsstages, de haio’s van alle jaarlagen tezamen en de opleidingscoördinatoren vanuit het AmsterdamUMC.

De dag bestaat uit een middagprogramma, met onderwijs en de gelegenheid om te netwerken. Dit jaar werd de dag gehouden in het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo. Van een plenaire opening en een spreker in het theater, naar onderwijsonderdelen in technieklokalen en pauzes in het museum. Het was een keer wat anders dan een doorsnee congreszaal.

Het thema van dit jaar was duizeligheid. Verschillende sprekers belichtten dit onderwerp vanuit hun vakgebied. De middag werd geopend door neuroloog Seelen, met een toelichting op de neurologische differentiaal diagnose en aandachtspunten, in anamnese en lichamelijk onderzoek, voor in de huisartspraktijk.

Er werden nadien twee rondes aan workshops c.q. kleine lezingen gegeven. Zo werd er geoefend met neurologisch onderzoek, onder leiding van het duizeligheidscentrum in Apeldoorn. Geriater Meendering vertelde over de multiproblematiek bij duizeligheid en vallen onder ouderen. Cardioloog Post had allerlei casuïstiek en ecg’s meegebracht van (near-)collaberende patiënten en longarts van Ruitenbeek gaf ons een inkijk in de wereld van vapen en de tabaksindustrie als pulmonale oorzaak van duizeligheid.

In de pauze was er een gelegenheid om het techniekmuseum te bezoeken, waar aan het eind van de workshops allerlei quizvragen hierover hingen. In teams kon men deze quiz maken en nog een klein prijsje winnen. Er werd ook een aantal mensen in de schijnwerpers gezet: Yvonne Schilthuis nam afscheid als opleider, alsook Coen Kerbert en Jaap van Soest

De middag werd afgesloten in bistro Lust, met een stamppotbuffet. Na afloop waren zowel gastsprekers als deelnemers enthousiast. Dit jaar waren er met 95 aanmeldingen naast enkele genodigden een recordaantal deelnemers. Als commissielid was het erg leuk om deze dag te organiseren, waarop zo veel (toekomstige) huisartsen bij elkaar werden gebracht.

Namens aios Kim Grootelaar

Wil je een notificatie ontvangen wanneer we nieuwe vacatures en nieuws plaatsen? Klik op ja om je in te schrijven Nee Ja