Onderzoek nachtelijke sluiting spoedpost Hengelo van de baan

HuisartsenZorg Twente wil graag voor iedereen overdag een huisarts. En in de avond, nacht en weekenden de huisartsenspoedzorg beschikbaar houden. Dat staat onder druk, dus moeten keuzes gemaakt worden.

De Twentse huisartsen hebben vertrouwen in het versneld invoeren van andere oplossingen die minder directe consequenties hebben voor de patiënt.
Bijvoorbeeld “spoed = spoed” in de nacht. Dat houdt in dat alleen de hoog urgente zorgvragen worden gezien en behandeld bij de spoedpost. Dat zijn dus patiënten met klachten die niet kunnen wachten tot de eigen huisarts ze overdag kan behandelen.

Mensen die ongerust zijn over hun gezondheid, kunnen altijd bellen met de huisartsenpost. Maar het is niet altijd nodig dat een huisarts hen direct ziet. Er zijn ook verschillende betrouwbare digitale hulpmiddelen waarmee mensen zelf kunnen vaststellen of zij wel of niet naar de huisartsenpost moeten. Goede voorbeelden daarvan zijn www.thuisarts.nl en www.moetiknaardedokter.nl.

➡️ Lees het volledige artikel hier.

Wil je een notificatie ontvangen wanneer we nieuwe vacatures en nieuws plaatsen? Klik op ja om je in te schrijven Nee Ja