Manifest: behoud de apotheekhoudende huisarts

Voor veel inwoners van dunbevolkte gebieden is de apotheekhoudende huisarts de dichtstbijzijnde zorgprofessional. Vooral voor oudere en minder mobiele mensen. Toch staat de apotheekhoudende huisarts op steeds meer plekken onder grote druk en dreigt zelfs te verdwijnen.

Een groepje apotheekhoudende huisartsen uit Overijssel en Gelderland richt zich daarom met LHV, V&VN, ActiZ, de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen, Nederland Zorgt Voor Elkaar, KBO-PCOB en ANBO tot onder andere de politiek, zorgverzekeraars en de NZa met de oproep om de apotheekhoudende huisartsenpraktijk veilig te stellen. Deze groep apotheekhoudende huisartsen (waaronder Rutger Frankhuisen uit  het Twentse Weerselo) heeft zich verenigd in de Taskforce Oost. Zij benadrukken in een manifest hoe cruciaal de apotheekhoudende huisarts is om landelijk gebied leefbaar te houden.

Twentse Courant Tubantia plaatste in haar editie van 15 februari 2022 het artikel Zorgen op platteland om positie huisarts: ‘directe bedreiging voor de leefbaarheid’.

Wil je een notificatie ontvangen wanneer we nieuwe vacatures en nieuws plaatsen? Klik op ja om je in te schrijven Nee Ja