Groeten van de huisartsopleiding in Hengelo

 

Groeten van de huisartsenopleiding in Hengelo

In Twente houd je je voeten droog, dus ik ga naar Twente, dat moeten de inmiddels 13 kandidaten hebben gedacht die in maart 2021 met de opleiding gaan starten in Hengelo. Voor het eerst 7 mannen in de groep, dat is nieuw, fijn voor de balans en het is interessant om te horen wat hun keuze meebepaald heeft.

Heel fijn dat de daling van het aantal gegadigden is omgebogen, dat is goed voor de regio en voor de opleiding!

Op woensdag 27-1-2021 staat de superparalleldag gepland voor aios HAG en hun opleiders, die deze keer digitaal georganiseerd gaat worden door de aios. Het onderwerp is: “Dysbalans op de arbeidsmarkt: door wie of wat laat jij je regisseren?” Marten Berghuis, huisarts neemt ons mee in deze problematiek.

Met het oog op de toekomst zijn er een aantal initiatieven om onze regio te promoten.

Op 21 januari organiseert de Huisartsopleiding Nederland een livestream bijeenkomst om co-assistenten en basisartsen (landelijk) te informeren over en te enthousiasmeren voor de huisartsopleiding. (Zie deze website)

Ernst van der Pasch (huisarts en cabaretier) werkt hier weer aan mee. Alle instituten en perifere locaties leveren een bijdrage vanuit de aios, dus ook vanuit Twente komt er een bijdrage met een filmpje.

We realiseren ons dat het betrekken van co-assistenten bij en attenderen op de opleiding heel zinvol is, dus deze groep hebben we vanuit onze locatie uiteraard benaderd voor de livestream.

In mei ’21 gaan we alle co-assistenten en basisartsen (anios) uit de regio weer informeren over de huisartsopleiding, dit jaar ging het via zoom, maar hopelijk de komende keer weer live.

In navolging van het project aios-docent van Groningen zijn de gesprekken gestart om te kijken hoe we dit ook in Twente kunnen doen.

Hierbij neemt een 3ejaars aios in diens laatste kwartaal de opleiding van een coassistent op zich in goed overleg met de opleider. De bedoeling is om co’s eerder aan het huisartsenvak/opleiding te laten ruiken en dat kan zeker goed in een opleidingspraktijk.

We gaan hier samen optrekken met Groningen, het zijn immers co’s van het UMCG.

Roset gaat hierbij ondersteunen. Verder ben ik erg benieuwd of er mogelijkheden voor een semi-arts stage huisartsgeneeskunde zijn of te ontwikkelen zijn.

Gelukkig lukt het ondanks Covid om de opleiding toch goed gestalte te geven en zullen we zeker nieuwe onderwijselementen die ook digitaal goed blijken te werken blijven behouden. Elkaar fysiek ontmoeten is wel een grote meerwaarde voor de opleiding, we duimen net als iedereen voor een goede en snelle afloop van deze epidemie zodat dat weer kan!

Rob Corsten, coördinator huisartsopleiding Amsterdam UMC, locatie VUmc, Hengelo

Huisartsenopleiding Hengelo

 

 

 

 

 

 

Wil je een notificatie ontvangen wanneer we nieuwe vacatures en nieuws plaatsen? Klik op ja om je in te schrijven Nee Ja