Nieuwe sfeervolle huisartsenpraktijk Almelo gereed voor overname

De corona maakte het er niet gemakkelijker op, maar de verhuizing is afgerond en het Gezondheidscentrum De Klokkenbelt in Almelo-Noord is sinds april 2020 geopend.
Loek Bergkamp en Nelleke Kooij van Huisartsenpraktijk Rosarium zijn er in getrokken, samen met de duo-huisartsenpraktijken Noordrand en Sluitersveld.Voor de huisartsen Loek en Nelleke is daarmee een einde gekomen aan een jarenlange praktijk aan huis. Met deze verhuizing brengen zij de praktijk op een interessante locatie voor een overname-kandidaat.De coöperatiemanager van  de Almelose huisartsen, Melanie Mecklenfeld, kwam langs voor een rondleiding en een kort interview.

Waarom hebben jullie intrek genomen in gezondheidscentrum De Klokkenbelt?
De praktijkhouders van de drie huisartsenpraktijken kennen elkaar al een behoorlijk aantal jaren, omdat we in hetzelfde stadsdeel Almelo-Noord werken. Ook maken we deel uit van dezelfde Hagro, dus onderling is er al veel contact. In de afgelopen jaren hebben we natuurlijk de (huisartsen)zorg in ontwikkeling gezien. We waren van mening dat een duo-praktijk aan huis niet langer bij het beeld van de toekomst hoorde. Ook kwamen we ruimte tekort door uitbreiding van het personeel. Onze collega’s uit de andere twee praktijken en een apotheker liepen met de gedachte rond om meer zorgaanbod onder één dak te realiseren.

Een multidisciplinair gezondheidscentrum, waarbij het wijkgerichte werken beter tot zijn recht komt. We verwachten dat de onderlinge samenwerking nog beter kan zijn, omdat je letterlijk bij elkaar binnen kunt lopen.

Wat maakt De Klokkenbelt een bijzondere locatie?
Het is in de jaren ’50 gebouwd als een verzorgingshuis dat naderhand wel de nodige renovaties heeft ondergaan, maar niet meer geschikt voor de huidige eisen van verpleging en verzorging. De woningstichting die er eigenaar van is, heeft de renovatie op zich genomen en gezorgd voor behoud van dit unieke stukje geschiedenis van Almelo.
Wij krijgen regelmatig verhalen van patiënten te horen. Hoe bijzonder ze het vinden om nu naar de huisarts te gaan, op de plek waar ze jaren geleden zelf hebben gewerkt en/of bij familie op bezoek zijn geweest.

Voor Almelo-Noord is het een verrijking, omdat er nog geen gezondheidscentrum was gevestigd. Nu bieden we onze  patiënten en andere inwoners van de wijk veel diensten onder één dak aan! En dat op een prima bereikbare locatie in de stad, zonder parkeerproblemen.

In het pand zijn vooralsnog gevestigd drie huisartsenpraktijken, een apotheek, een praktijk voor fysiotherapie, twee diëtistenpraktijken, wijkteams van drie thuiszorgorganisaties en een prikpost.

Video: Online rondleiding

Wat betekent de samenwerking onder één dak met de andere twee huisartspraktijken?
Door bij elkaar gevestigd te zijn, met een gedeelde front-office en (deels) gezamenlijke faciliteiten merken we dat de onderlinge verbinding sterker is geworden!
Ook als huisartsen kunnen we gemakkelijk bij elkaar binnen lopen voor collegiaal overleg en kunnen we elkaars expertise benutten. Dat doen onze doktersassistenten, praktijkondersteuners en praktijkmanagers ook. Ze helpen elkaar op weg als dat gewenst is. Daarnaast hebben we ‘gedeelde’ ondersteuning van een POH-GGZ en wijkcoach/ POH-jeugd. Eén van onze assistentes is werkzaam in 2 van de 3 praktijken.

Vooralsnog zijn het drie zelfstandige praktijken. Een bewuste keuze, zonder concrete plannen naar de toekomst toe om dat te veranderen. Maar het is wel duidelijk dat we aan elkaar kunnen optrekken en samen nieuwe ontwikkelingen aangaan zonder elk voor zich het wiel uit te vinden.

Wat zijn de plannen voor de multidisciplinaire samenwerking in het Gezondheidscentrum?
De verbinding binnen het Gezondheidscentrum, daar gaan we nog mee aan de slag!
We willen nu eerst de praktijkorganisatie goed laten draaien na de verhuizing. Daarna komt zeker het moment dat we ‘over de muren’ heen met elkaar de verbinding gaan bestendigen.
We zijn immers allemaal met vanuit een gezamenlijke gedachte naar het Gezondheidscentrum gekomen. De komende periode gaan we dat nader vormgeven: samen sterk in de wijk!

Waarom zou een huisarts met interesse voor een praktijk bij jullie moeten komen kijken?
We hebben een niet al te grote praktijk, op een prachtige en goed bereikbare locatie (ook vanaf de autoweg). Het is een prettige patiëntenpopulatie om voor te werken.
Ons sfeervolle team bestaat uit loyale betrouwbare medewerkers. De helft van het personeel werkt 10 jaar of langer bij ons. En nu op deze nieuwe locatie is zijn er nog volop extra ‘collega’s‘ die bereid zijn om energie te steken in de samenwerking. Er is daarbij ook volop ruimte voor eigen invulling. Alles staat klaar, is nieuw, je kunt er zo intrekken!

We nodigen huisartsen die geïnteresseerd zijn in praktijkovername van harte uit voor een kopje koffie en een rondleiding!
rosarium@ezorg.nl / 0546-491222

 

Wil je een notificatie ontvangen wanneer we nieuwe vacatures en nieuws plaatsen? Klik op ja om je in te schrijven Nee Ja